Johan & Nyström Ethiopia Guji - 250g

Johan & Nyström Ethiopia Guji - 250g


Kuvaus

Paahtimo kertoo kahvista:


Ethiopia Guji on yksi valikoimamme todellisista klassikoista. Monien suosikkikahvi! Tämän vuoden sadossa maistuu mansikka, vanilja ja kaakao. Guji on luonteeltaan helposti tunnistettava ja jäljittelemätön ja ehkä juuri siksi niin pidetty.


Kahvi tulee suurehkolta yksityistilalta itä-Gujista. Tämä on alueelle melko epätyypillistä, sillä yleensä alueen kahvit tulevat prosessointiasemilta, jotka keräävät raakakahvin useilta alueen pienviljelijöiltä. Eli meillä on siis käsissämme melko uniikki tapaus. Tilan omistaa Ismael Hassan ja hän on pyörittänyt tilaa vuodesta 2014. Tilan koko on noin 200 hehtaaria ja se sijaitsee lähes 2000 m:n korkeudessa. Ismael on alusta asti tehnyt kovasti töitä korkealaatuisen kahvin eteen sekä investoinut tilaansa pidempää aikaväliä silmällä pitäen.


Ethiopia Guji on Natural-prosessoitu kahvi, jonka ansiosta sillä on uniikki makuprofiili. Kypsät marjat kuivataan kuorensa ja hedelmälihansa kanssa sen sijaan, että niistä poistettaisiin(engl. pulping) hedelmäliha ja ne pestäisiin ennen kuivausta. Kuivausprosessin aikana käynnistyy luonnollinen fermentoituminen, jonka saa aikaan ilman sekä kahvimarjan luontaiset bakteerit. Prosessi on erittäin vaativa ja se vaatiikin valtavan määrän ammattitaitoa defektoituneiden kahvipapujen välttämiseksi. Kyseinen prosessi on ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto, sillä siihen tarvitaan melko vähän puhdasta vettä.


250g


Ainesosat: 100 % Kahvi