Kookossokeri luomu - 230g

Kookossokeri luomu - 230g

Varastossa

Kuvaus

Foodinin kookossokeri on maailman ekologisimmaksi makeuttajaksi tituleerattu luonnollinen makeuttaja. Kookossokerimme valmistetaan 100% käsityönä kookospalmun kukinnoista saatavasta nektarista eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.


Kookossokeria voidaan tuottaa useista eri kookospalmulajikkeista, joita on olemassa jopa yli 1600 erilaista. Valitettavasti useiden palmujen kohdalla sademetsiä joudutaan niiden hyödynnettävyyden vuoksi kaatamaan. Foodinin kookossokeri valmistetaan ainoastaan eettisesti hyödynnetyistä kookospalmuista (Cocos nucifera).

Kookossokerin valmistus tapahtuu käsityönä keittämällä kookosnektari kasaan erityisen hellävaraisesti. Valmistustavan vuoksi kookossokeri ei ole niin karamellisoitunutta, kuin se normaalisti saattaa olla. Samasta syystä myös sokerin sävy on normaalia vaaleampi.

Kookossokeri on makunsa, ravinnetiheytensä ja ekologisuutensa vuoksi ehdottomasti yksi parhaista saatavillamme olevista kidemäisistä makeuttajista. Se sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita, jotka ovat kokonaan poistettu valkaistusta sokerista.

Kookossokerin maku on hyvin lähellä intiaanisokeria, mutta karamellimainen vivahde tekee siitä erityisen rakastettavan sekä monien huippukokkienkin suosikin makeutuksessa.

Käytä kookossokeria tavanomaisen sokerin tavoin jälkiruoissa, leivonnassa, lämpimissä juomissa, kylmissä mocktaileissa sekä puuron, jogurtin ja lettujen päällä. Vinkki: Yhdistä kookossokeri ja stevia leivonnassa, smoothiejuomissa tai esimerkiksi raakasuklaan valmistuksessa.


Kookossokerilla on muihin sokereihin verrattuna erittäin alhainen glykeeminen indeksi (GI 35), jonka vuoksi se ei nosta verensokeria radikaalisti. Tämä tekee sokerista hyvän vaihtoehdon esimerkiksi diabeetikoille*.

*Lähde: Food and Nutrition Research Institute & Department of Science Technology of the Philippines. The Philippine Food and Nutrition Research Institute, COMPARISON OF THE ELEMENTAL CONTENT OF 3 SOURCES OF EDIBLE SUGAR – Analyzed by PCA-TAL, Sept. 11, 2000. (MI Secretaria et al, 2003) in parts per million (ppm or mg/li), USD